Amazonská skořice mletá - květ skořice stromu Ocotea quixos - neprůmyslová - EKVÁDOR
Květ amazonské skořice mletý (70gr) AMAZONIE - EKVÁDOR.
Strom, na které roste náš rozemletý květ, se jmenuje latinsky Ocotea quixos. V Ekvádoru se koření jmenuje ishpingo - je to ekvádorská skořice.
Strom Ocotea Quixos pochází ze stejné rodiny jako klasická skořice.
Neusušený květ je zelenavě bílý. Usušený květ je hnědý. Používá se stejně jako skořice.
Dovezli jsme ji pro vás přímo od pěstitele, nejde o průmyslovou skořici.
Má jemnou skořicovou chuť.
Váha: 70 g
V kuchyni se používá skořice na ochucení ovoce, dezertů, sýrových a drůbežích pokrmů, někdy i jehněčího masa. Mletá skořice je typickou součástí pečiva a koláčů s jablky, závinů, jablíček v županu, mléčné rýže, pudinku, cukru na lívance.
TIP:
Na lívance můžete dát tuto voňavou skořici, chutnají božsky.
Zajímavost:
Chuť ekvádorské skořice vychází z přítomnosti methylcinamátu a trans-cinnamaldehydu v jejích květech.
Je vhodná na rozrušený žaludek a průjem. Indiáni ho využívali na artritidu a křeče.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Vanilkový lusk celý 1ks, přibližná délka 14cm, TROPY EKVÁDOR. Vakuový obal. Vanilkový lusk jsme dovezli pro vás přímo od pěstitele z agroekologického zemědělství. Nejlépe ho...
BIO hořká čokoláda je řemeslná a obsahuje 100% kakaa. Čokoláda je řemeslně vyrobená z kakaových bobů nejlepší kvality na světě: boby Cacao Nacional Fino de Aroma. Pochází...
BIO hořká a pravá čokoláda je řemeslná a z 80% kakaa. Čokoláda je řemeslně připravená z kakaových bobů nejlepší kvality na světě: odrůda bobů je Cacao Nacional Fino de Aroma....
RAW a BIO hořká čokoláda řemeslná 80% kakaa 50gr TROPY EKVÁDOR. Jde o raw produkt - kakaové boby nejsou pražené. Čokoláda neobsahuje mléko ani další dochucovadla, pouze...
BIO pravá a hořká čokoláda řemeslná 65% je plněná kakaovou dužinou. Čokoláda je připravená z kakaových bobů nejlepší kvality na světě: boby Cacao Nacional Fino de Aroma....
BIO pravá a hořká čokoláda 70% je řemeslná a s kakaovými boby. Čokoláda neobsahuje mléko, má pouze přírodní složení: BIO kakaová hmota, RAW a BIO nerafinovaný třtinový cukr,...
BIO kakaový prášek od farmáře, 150gr TROPY EKVÁDOR. Neobsahuje přidaný curk, jde o 100% BIO kakao. Kakao obsahuje 22% kakaového másla. Kakao je ze středně pražených bobů. Na...
BIO Kakaová dužina neprůmyslová, nebo-li kakaový "med" a kakaový "sirup" Obsah: 315ml Kakaová dužina je přírodně sladká až sladkokyselá díky přirozenému obsahu přírodních...
Na e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: Cacao Nacional Fino de Aroma. Boby jsou přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru....
Na našem e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: Cacao Nacional Fino de Aroma. Pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru....
Kakaová hmota 100% BIO 200gr TROPY EKVÁDOR. Ideální na přípravu horké čokolády. Kakaová hmota je vyrobena z pražených kakaových bobů. Kakao SPOJUJE a vykouzlí ÚSMĚV na...
BIO kakaové máslo 100%. Je rostlinné. BIO kakaové máslo je získáváno lisováním kakaových bobů od farmáře z Ekvádoru. Má stejně krásnou vůni jako čokoláda a obsahuje zdravé...
Pravá a hořká čokoláda 70% je řemeslná s guayusou (wayusou). Čokoláda neobsahuje mléko, má pouze přírodní složení: kakaová hmota, RAW nerafinovaný třtinový cukr, kakaové máslo,...