BIO čokoláda hořká 70% s kakaovými boby - řemeslná - EKVÁDOR
BIO pravá a hořká čokoláda 70% je řemeslná a s kakaovými boby.
Čokoláda neobsahuje mléko, má pouze přírodní složení: BIO kakaová hmota, RAW a BIO nerafinovaný třtinový cukr, BIO kakaové máslo, BIO kakaové boby.
Na e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: boby Cacao Nacional Fino de Aroma.
Čokoládové dobroty pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru.
Váha: 50gr.
VIDEO
Navštivte ve videu našeho pěstitele neprůmyslových BIO kakaových bobů řemeslně zpracovávaných v EKVÁDORU a místo jejich pěstování v tropech v Ekvádoru:
https://www.youtube.com/watch?v=hIx4fEnD5go
JAK JE PŘÍRODNÍ KVALITA A PŮVOD OSVĚDČEN?
BIO CERTIFIKACE je získaná od EVROPSKÉ UNIE.
BEZ KONZERVANTŮ, BEZ REGULÁTORŮ KYSELOSTI, BEZ BARVIV.
Proč máme pro Vás nejlepší kakaové boby na světě?
Existuje několik odrůd kakaových bobů. Odrůda forastero představuje cca 90% veškeré produkce světa, tato odrůda je původem z Jižní Ameriky, pěstuje se hlavně v Africe. Odrůda criollo se pěstuje především ve Střední Americe. Odrůda trinitario/amazonia je kříženec forastero a criollo a tvoří cca 10% produkce.
Vzácná odrůda Cacao Nacional Fino de Aroma roste v tropech Andského pohoří v Ekvádoru. Je velmi podobná kakau divokého typu z tropů. Odrůda nacional má genetickou linii v období před 5 300 lety sahající k nejstarším známým kakaovým stromům domestikovaným lidstvem. Kakao nacional je velmi rozmanité, neexistuje jeden druh, ale mnoho druhů kakaa. Na farmě kakaových bobů, které Vám nabízíme, roste 34 fenotypů kakaa nacional. Kazdý je odlišný ve své formě, vůni a chuti. To umožňuje řemeslně vyrobit čokoládu plnou v chuti. Kakao, čokoláda a kakaové boby jsou aromatické, mají bohatou vůni a chuť.
Proč se kakao/čokoláda řadí mezi SUPERPOTRAVINY?
Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Kakao obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a vitamínů řady B. Podle vědeckých výzkumů je kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Kakao má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky, často je spojována s láskou, potěšením, uvolněním, antidepresivy a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány vědci, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Kakao obsahuje také theobromin.
JAKÁ JE HISTORIE KAKAA A ČOKOLÁDY?
Kakaové boby (kakao a čokoláda) pochází z Latinské Ameriky a do Evropy byly dovezeny evropskými dobyvateli.
Již několik tisíc let před naším letopočtem se používaly např. jako fermentovaný nápoj. Olmékové, Aztékové a Májové je mimo jiné takto připravovali.
Slovo čokoláda pochází z indiánského jazyka Aztéků nahuatl.
Pro Maye byla a je čokoláda posvátná. Pomáhá člověku propojit se s vlastním tělem, nitrem a srdcem. S čokoládou nebo kakaem se tlukot srdce člověka zharmonizuje s tlukotem země a uvádí ho do stavu jednoty se vším.
JAK PŘIPRAVIT?
Dospělí i děti budou spokojené s krupicovou kaší s BIO čokoládou a BIO kakaovým práškem, nakonec posypte BIO kakaovými boby.
Tentokrát si můžete dát BIO čokoládu nebo BIO kakao s banánem a zakysanou smetanou nebo šlehačkou, nakonec posypte BIO kakaovými boby. BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.
Budou Vám chutnat!
Udělejte radost sobě nebo druhým BIO čokoládou nebo BIO kakaem s banány a vlašskými ořechy!
BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.
Výživové údaje na 10gr: kalorií 60, tuky 4gr, cholesterol 0mg, sodík 0mg, sacharidy 4gr, proteiny 1gr.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.