U objednávek do SK následně pošleme cenu v eurech. Doprava ZDARMA při nákupu od 2 000 Kč v ČR i SK!

BIO kakaová dužina 315ml - 100% farmářská - kakaový med - EKVÁDOR

BIO Kakaová dužina neprůmyslová, nebo-li kakaový "med" a kakaový "sirup"

Obsah: 315ml

Kakaová dužina je přírodně sladká až sladkokyselá díky přirozenému obsahu přírodních cukrů.

Jde o kakaovou dužinu, která je tekutá a hustá jako med nebo sirup.

Kakaová dužina obsahuje stejné výživové látky jako kakaové boby, obsahuje mimo jiné hořčík, zinek, vitaminy a vlákninu (např. pektin).

BIO kakaová dužina se používá:

- jako marináda

- do zeleninového salátu

- na maso

- do nápojů nealkoholických a alkoholických

- do koktejlů

- na ovoce

- na zmrzlinu. 

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 68
199 Kč / ks
BIO kakaová dužina 315ml - 100% farmářská - kakaový med - EKVÁDOR
BIO kakaová dužina 315ml - 100% farmářská - kakaový med - EKVÁDOR
BIO EU certifikát

Na našem e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: Cacao Nacional Fino de Aroma.

 

Pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru v rámci bio zemědělství.

 

VIDEO

Navštivte ve videu našeho pěstitele neprůmyslových BIO kakaových bobů řemeslně zpracovávaných v EKVÁDORU a místo jejich pěstování v tropech v Ekvádoru:


https://www.youtube.com/watch?v=hIx4fEnD5go

 

JAK JE PŘÍRODNÍ KVALITA A PŮVOD OSVĚDČEN?

BIO CERTIFIKACE je získaná od EVROPSKÉ UNIE.

BEZ KONZERVANTŮ, BEZ REGULÁTORŮ KYSELOSTI, BEZ BARVIV.

 

Váha: 315ml
Složení: 100% BIO kakaová dužina pasterizovaná
Výživové údaje na 15ml: kalorie 40, tuky 0gr, cholesterol 0mg, sodík 5mg, sacharidy 10gr z toho cukry 8gr, proteiny 0gr
Vhodné užití: do salátů, na maso, do nápojů nealkoholických a alkoholických. V potravinách se může použít místo sójové omáčky.
Uchovejte v chladném a suchém místě 16-18 stupnů C.
Země původu: Ekvádor
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

 

cacao pulpo

 

Proč se kakao/čokoláda řadí mezi SUPERPOTRAVINY?

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Kakao obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a vitamínů řady B. Podle vědeckých výzkumů je kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Kakao má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky, často je spojována s láskou, potěšením, uvolněním, antidepresivy a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány vědci, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Kakao obsahuje také theobromin.

 

 Kakaové boby 2   

 

Proč máme pro Vás nejlepší kakaové boby na světě?

Existuje několik odrůd kakaových bobů. Odrůda forastero představuje cca 90% veškeré produkce světa, tato odrůda je původem z Jižní Ameriky, pěstuje se hlavně v Africe. Odrůda criollo se pěstuje především ve Střední Americe. Odrůda trinitario/amazonia je kříženec forastero a criollo a tvoří cca 10% produkce. 

Vzácná odrůda Cacao Nacional Fino de Aroma roste v tropech Andského pohoří v Ekvádoru. Je velmi podobná kakau divokého typu z tropů. Odrůda nacional má genetickou linii v období před 5 300 lety sahající k nejstarším známým kakaovým stromům domestikovaným lidstvem. Kakao nacional je velmi rozmanité, neexistuje jeden druh, ale mnoho druhů kakaa. Na farmě kakaových bobů, které Vám nabízíme, roste 34 fenotypů kakaa nacional. Kazdý je odlišný ve své formě, vůni a chuti. To umožňuje řemeslně vyrobit čokoládu plnou v chuti. Kakao, čokoláda a kakaové boby jsou aromatické, mají bohatou vůni a chuť.

 

1B0F8D8A-7D6B-411A-97B7-11AC8CD543F4

 

JAKÁ JE HISTORIE KAKAA A ČOKOLÁDY?

Kakaové boby (kakao a čokoláda) pochází z Latinské Ameriky a do Evropy byly dovezeny evropskými dobyvateli.

Již několik tisíc let před naším letopočtem se používaly např. jako fermentovaný nápoj. Olmékové, Aztékové a Májové je mimo jiné takto připravovali.

Slovo čokoláda pochází z indiánského jazyka Aztéků nahuatl.

 

Pro Maye byla a je kakao a čokoláda posvátná. Pomáhá člověku propojit se s vlastním tělem, nitrem a srdcem. S čokoládou nebo kakaem se tlukot srdce člověka zharmonizuje s tlukotem země a uvádí ho do stavu jednoty se vším.

 

E52DEC3E-35D3-4D9F-961F-230A94830C14    

 

JAK PŘIPRAVIT?

Dospělí i děti budou spokojené s krupicovou kaší s BIO čokoládou a BIO kakaovým práškem, nakonec posypte BIO kakaovými boby a zalijte kakaovou dužinou.

 

Udělejte si BIO čokoládu nebo BIO kakao s banánem a zakysanou smetanou nebo šlehačkou, nakonec posypte BIO kakaovými boby a zalijte kakaovou dužinou.

BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.

E3B79300-AE0A-43A2-BC2E-CE1A127B707C

 

Udělejte radost sobě nebo druhým BIO čokoládou nebo BIO kakaem s banány a vlašskými ořechy, která je zalitá kakaovou dužinou.

BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.