Recept domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem
RECEPT: Domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na pravé domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem, chutnají jako od babičky. :)
Kombinace naší jemné skořice a jemného BIO třtinového cukru od pěstitele se skvěle hodí na lívanečky. Davají lívanečkům neodolatelnou chuť!
Co budete potřebovat:
- 0,5 litru mléka
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce našeho BIO třtinového cukru
- 1/2 kostičky droždí
- špetka soli
- máslo nebo ghí na pečení lívanců
- máslo na pomazání lívanců
- naší neprůmyslovou skořici a BIO třtinový cukr od pěstitele na posypání lívanců dle chuti
Postup:
Ohřejte 200ml mléka, aby bylo vlažné/teplé (mléko nesmí být horké). Do mléka přidejte 2 lžíce BIO třtinového cukru, rozdrobte prsty droždí a míchejte vidličkou, než se vše rozpustí v mléku. Poté dejte tuto směs k topení a přikryjte utěrkou - nechte kynout 15 minut.
Zbytek mléka dejte do misky a rozmixujte v něm mouku ponorným mixérem.
Vykynutou směs lehce zamíchejte do mléka s moukou a přidejte špetku soli, nechte znovu kynout 15 minut.
Vykynuté těsto postupně přidávejte na pánev s máslem nebo ghí (nejlépe ghí).
Opečené lívance namažte z jedné strany rozpuštěným máslem, které jste nechali zvlášť rozpustit v malém hrnci.
Zvlášť v misce smíchejte skořici s BIO třtinovým cukrem dle chuti. Lívance stranou namazanou máslem namočte ve skořici s BIO třtinovým cukrem.
Pokud jsou lívance už studené, lze také namazat lívance marmeládou a šlehačkou/tvarohem.
Dobrou chut! :)