Kvalita je pro nás na 1. místě.

Recept domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem

RECEPT: Domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem

 

Vyzkoušejte jednoduchý recept na pravé domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem, chutnají jako od babičky. :) 

Kombinace naší jemné skořice a jemného BIO třtinového cukru od pěstitele se skvěle hodí na lívanečky. Davají lívanečkům neodolatelnou chuť!

 

EC22E549-D86C-4B97-B411-E3CAD5687914

 

Co budete potřebovat:

- 0,5 litru mléka

- 200 g hladké mouky

- 2 lžíce našeho BIO třtinového cukru  

- 1/2 kostičky droždí 

- špetka soli

- máslo nebo ghí na pečení lívanců

- máslo na pomazání lívanců

- naší neprůmyslovou skořici a BIO třtinový cukr od pěstitele na posypání lívanců dle chuti

skořice Ekvádor a BIO třtinový cukr nerafinovaný Kolumbie

 

 

Postup:

Ohřejte 200ml mléka, aby bylo vlažné/teplé (mléko nesmí být horké). Do mléka přidejte 2 lžíce BIO třtinového cukru, rozdrobte prsty droždí a míchejte vidličkou, než se vše rozpustí v mléku. Poté dejte tuto směs k topení a přikryjte utěrkou - nechte kynout 15 minut.

Zbytek mléka dejte do misky a rozmixujte v něm mouku ponorným mixérem.

Vykynutou směs lehce zamíchejte do mléka s moukou a přidejte špetku soli, nechte znovu kynout 15 minut. 

Vykynuté těsto postupně přidávejte na pánev s máslem nebo ghí (nejlépe ghí). 

Opečené lívance namažte z jedné strany rozpuštěným máslem, které jste nechali zvlášť rozpustit v malém hrnci. 

Zvlášť v misce smíchejte skořici s BIO třtinovým cukrem dle chuti. Lívance stranou namazanou máslem namočte ve skořici s BIO třtinovým cukrem.

Pokud jsou lívance už studené, lze také namazat lívance marmeládou a šlehačkou/tvarohem.

 

Dobrou chut! :)

Nejlepší lívance skořice třtinový cukr

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení