Kvalita je pro nás na 1. místě.

Recept domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem

RECEPT: Domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem

 

Vyzkoušejte jednoduchý recept na pravé domácí kynuté lívance posypané skořicí a třtinovým cukrem, chutnají jako od babičky. :) 

Kombinace naší jemné skořice a jemného BIO třtinového cukru od pěstitele se skvěle hodí na lívanečky. Davají lívanečkům neodolatelnou chuť!

 

EC22E549-D86C-4B97-B411-E3CAD5687914

 

Co budete potřebovat:

- 0,5 litru mléka

- 200 g hladké mouky

- 2 lžíce našeho BIO třtinového cukru  

- 1/2 kostičky droždí 

- špetka soli

- máslo nebo ghí na pečení lívanců

- máslo na pomazání lívanců

- naší neprůmyslovou skořici a BIO třtinový cukr od pěstitele na posypání lívanců dle chuti

skořice Ekvádor a BIO třtinový cukr nerafinovaný Kolumbie

 

 

Postup:

Ohřejte 200ml mléka, aby bylo vlažné/teplé (mléko nesmí být horké). Do mléka přidejte 2 lžíce BIO třtinového cukru, rozdrobte prsty droždí a míchejte vidličkou, než se vše rozpustí v mléku. Poté dejte tuto směs k topení a přikryjte utěrkou - nechte kynout 15 minut.

Zbytek mléka dejte do misky a rozmixujte v něm mouku ponorným mixérem.

Vykynutou směs lehce zamíchejte do mléka s moukou a přidejte špetku soli, nechte znovu kynout 15 minut. 

Vykynuté těsto postupně přidávejte na pánev s máslem nebo ghí (nejlépe ghí). 

Opečené lívance namažte z jedné strany rozpuštěným máslem, které jste nechali zvlášť rozpustit v malém hrnci. 

Zvlášť v misce smíchejte skořici s BIO třtinovým cukrem dle chuti. Lívance stranou namazanou máslem namočte ve skořici s BIO třtinovým cukrem.

Pokud jsou lívance už studené, lze také namazat lívance marmeládou a šlehačkou/tvarohem.

 

Dobrou chut! :)

Nejlepší lívance skořice třtinový cukr