U objednávek do SK následně pošleme cenu v eurech. Doprava ZDARMA při nákupu od 2 000 Kč v ČR i SK!

BIO kakaový prášek 150g - kakao bez cukru - neprůmyslové - EKVÁDOR

BIO kakaový prášek od farmáře, 150gr TROPY EKVÁDOR.

Neobsahuje přidaný curk, jde o 100% BIO kakao. 

Kakao obsahuje 22% kakaového másla. Kakao je ze středně pražených bobů.

Na BIO farmě pěstuje farmář 34 fenotypů kakaovníků, takže kakao je plné v chuti. 

Kakao není alkalizované, jako je to naopak v případě kakaa holandského typu.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 74
169 Kč / ks
BIO kakaový prášek 150g - kakao bez cukru - neprůmyslové - EKVÁDOR
BIO kakaový prášek 150g - kakao bez cukru - neprůmyslové - EKVÁDOR
BIO EU certifikát

Na našem e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: Cacao Nacional Fino de Aroma.

Pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru v rámci bio zemědělství.

 

VIDEO

Navštivte ve videu našeho pěstitele neprůmyslových BIO kakaových bobů řemeslně zpracovávaných v EKVÁDORU a místo jejich pěstování v tropech v Ekvádoru:


https://www.youtube.com/watch?v=hIx4fEnD5go

 

JAK JE PŘÍRODNÍ KVALITA A PŮVOD OSVĚDČEN?

BIO CERTIFIKACE je získaná od EVROPSKÉ UNIE.

BEZ KONZERVANTŮ, BEZ REGULÁTORŮ KYSELOSTI, BEZ BARVIV.

 

 

Váha: 150gr
Složení: 100% BIO kakaové boby pražené ve formě prášku (obsahuje 22% BIO kakaového másla)
Výživové údaje na 10gr: kalorií 40, tuky 2gr, cholesterol 0mg, sodík 0mg, sacharidy 4gr, proteiny 2gr
Zemědělská produkce mimo EU
Uchovejte v chladném a suchém místě při teplotě mezi 16-18°C.
Země původu: Ekvádor
CZ-BIO-001
 

 

Proč máme pro Vás nejlepší kakaové boby na světě?

Existuje několik odrůd kakaových bobů. Odrůda forastero představuje cca 90% veškeré produkce světa, tato odrůda je původem z Jižní Ameriky, pěstuje se hlavně v Africe. Odrůda criollo se pěstuje především ve Střední Americe. Odrůda trinitario/amazonia je kříženec forastero a criollo a tvoří cca 10% produkce. 

Vzácná odrůda Cacao Nacional Fino de Aroma roste v tropech Andského pohoří v Ekvádoru. Je velmi podobná kakau divokého typu z tropů. Odrůda nacional má genetickou linii v období před 5 300 lety sahající k nejstarším známým kakaovým stromům domestikovaným lidstvem. Kakao nacional je velmi rozmanité, neexistuje jeden druh, ale mnoho druhů kakaa. Na farmě kakaových bobů, které Vám nabízíme, roste 34 fenotypů kakaa nacional. Kazdý je odlišný ve své formě, vůni a chuti. To umožňuje řemeslně vyrobit čokoládu plnou v chuti. Kakao, čokoláda a kakaové boby jsou aromatické, mají bohatou vůni a chuť.

 

1B0F8D8A-7D6B-411A-97B7-11AC8CD543F4

  

Proč se kakao/čokoláda řadí mezi SUPERPOTRAVINY?

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Kakao obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a vitamínů řady B. Podle vědeckých výzkumů je kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Kakao má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky, často je spojována s láskou, potěšením, uvolněním, antidepresivy a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány vědci, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Kakao obsahuje také theobromin.

 

 Kakaové boby 2

 

JAKÁ JE HISTORIE KAKAA A ČOKOLÁDY?

Kakaové boby (kakao a čokoláda) pochází z Latinské Ameriky a do Evropy byly dovezeny evropskými dobyvateli.

Již několik tisíc let před naším letopočtem se používaly např. jako fermentovaný nápoj. Olmékové, Aztékové a Májové je mimo jiné takto připravovali.

Slovo čokoláda pochází z indiánského jazyka Aztéků nahuatl.

 

Pro Maye byla a je kakao a čokoláda posvátná. Pomáhá člověku propojit se s vlastním tělem, nitrem a srdcem. S čokoládou nebo kakaem se tlukot srdce člověka zharmonizuje s tlukotem země a uvádí ho do stavu jednoty se vším.

 

E52DEC3E-35D3-4D9F-961F-230A94830C14  

 

JAK PŘIPRAVIT?

Dospělí i děti budou spokojené s krupicovou kaší s BIO čokoládou a BIO kakaovým práškem, nakonec posypte BIO kakaovými boby.

 

Tentokrát si můžete dát BIO čokoládu nebo BIO kakao s banánem a zakysanou smetanou nebo šlehačkou, nakonec posypte BIO kakaovými boby. BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.

Budou Vám chutnat!

 

Udělejte radost sobě nebo druhým BIO čokoládou nebo BIO kakaem s banány a vlašskými ořechy!

BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.