BIO yacon sirup - střevní mikroflóra, přírodní prebiotika, probiotika - cukrovkáři - 250ml PERU
BIO yacon sirup je získán z kořene, který tradičně roste v andském pohoří Latinské Ameriky mezi 1 800 až 2 800 metry nad mořem.
Jak zachováte svá střeva zdravá? Yacon zachovává zdravou střevní bariéru, protože tento kořen obsahuje přírodní cukry, které slouží jako prebiotická potrava. A navíc jsou to cukry, které mohou i cukrovkáři - nezvyšují hladinu cukru v těle.
Yacon sirup je přírodně sladký. Neobsahuje mléko, laktózu, lepek, barviva, konzervanty, příchutě a jiná sladidla.
Superkořen yacon roste již po tisíciletí v Andách. Vypadá jako protáhlá brambora (brambory mimochodem také pochází z Latinské Ameriky). Indiáni Moche a Inkové kořen yacon využívali.
Na našem e-shopu najdete 100% přírodní BIO superkořen yacon sirup z ekologického zemědělství z Peru. Kořen yacon je superpotravinou, protože je přírodním PREBIOTIKEM a také obsahuje přírodní cukry, které mohou konzumovat diabetici. Prebiotika jako přírodní součást kořene yacon podporují růst a aktivitu střevní mikroflóry tím, že poskytují přírodní cestou potravu pro mikroorganismy (pro PROBIOTIKA) ve střevech.
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které se přirozeně vyskytují ve střevech. Probiotika udržují rovnováhu střev. Hrají řadu důležitých funkcí: udržují rovnováhu střevní mikroflóry, zabraňují přemnožení škodlivých bakterií, pomáhají při trávení potravy. Jsou tedy důležitou součástí imunitního a trávicího systému. Naše tělo je potřebuje doplnit například při dlouhodobém užívání antibiotik.
Prebiotika obsažená v yaconu jsou proto potravou pro probiotika. Yacon je prebiotikem, protože obsahuje vlákninu inulin.
CO OBSAHUJE A K ČEMU SLOUŽÍ?
Yacon je přírodně sladký (tj. bez přidaného cukru). Jeho cukry (tzv. FOS) nejsou absorbovány naším tělem, takže dojdou do střeva bez trávení a tam slouží jako potrava pro bifidobakterie tlustého střeva, a tím podporují zdravou a přirozenou střevní flóru, a proto je yacon považován za prebiotickou potravu (pozor, neplést si s probiotikum - probiotika jsou přátelské střevní bakterie, které mají za úkol správné trávení). Prebiotika jsou potravou pro střevní probiotika a prebiotika vytváří vhodné podmínky pro jejich správný růst a aktivitu.
Yacon obsahuje inulin a oligofruktózu, proto v žaludku usnadňuje trávení lepším vstřebáváním živin a jejich lepší využití.
Užívání probiotik (= laktobacily v pytlících nebo tabletkách) nemá až takový vliv na skladbu našich příznivých střevních bakterií ve střevech jako právě konzumace prebiotik.
Inulin a oligofruktóza působí jako přírodní prebiotika, protože stimulují produkci dobré střevní flóry, čímž eliminují škodlivé prvky v těle. Tím také dochází k posilování imunitního systému v těle.
Inulin navíc umožńuje tělu regulovat hladinu cukru v krvi tím, že kontroluje hladinu inzulínu v těle. Pomáhá předcházet a léčit cukrovku.
Dále je yacon bohatý na antioxidanty.
Více informací o yaconu: https://cs.wikinew.wiki/wiki/Yacón
DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ:
5ml (1 lžička) sirupu třikrát (3x) denně. Nebo 1 velká lžíce 1x denně.
Je možné užívat také jako sladidlo potravin a náhrada cukru.
Doporučujeme ho přidat na palačinky, na zmrzlinu, na chléb, do cereálií, do kyšky atd.
JAK JE PŘÍRODNÍ KVALITA A PŮVOD OSVĚDČEN?
BIO yacon sirup JE 100% PŘÍRODNÍ.
BIO CERTIFIKACE je získaná od EVROPSKÉ UNIE.
RAW, VEGAN, BEZ LEPKU, BEZ PŘÍDANÝCH CUKRŮ, BEZ KONZERVANTŮ, BEZ REGULÁTORŮ KYSELOSTI, BEZ BARVIV
Obsah: 250ml
Složení: 100% BIO yacon kořen z rostliny (neobsahuje konzervanty, dochucovadla, přidané cukry ani barviva)
Výživové údaje na 5ml: kalorie 16, tuky 0gr, cholesterol 0mg, sodík 0mg, sacharidy 4gr, proteiny 0grDoporučená dávka: 5ml (1 lžička) sirupu třikrát (3x) denně. Je možné uživat také jako sladidlo potravin.
Spotřebujte do 30 dní od otevření. Uchovejte v chladném a suchém místě o teplotě menší než 30C. Chraňte před sluncem.
Země původu: Peru
CZ-BIO-001Zemědělská produkce mimo EU