DOPRAVA ZDARMA pro Čechy a Slovensko při nákupu od 1500Kč.

Andská skořice mletá - květ skořice stromu Ocotea quixos - neprůmyslová - EKVÁDOR

305

Květ andské skořice, mletý 25gr ANDY EKVÁDOR.

Strom, na které roste náš rozemletý květ, se jmenuje latinsky Ocotea quixos. V Ekvádoru se koření jmenuje ishpingo - je to ekvádorská skořice. 

Strom Ocotea Quixos pochází ze stejné rodiny jako klasická skořice. 

Neusušený květ je zelenavě bílý. Usušený květ je hnědý. Používá se stejně jako skořice.

Dovezli jsme ji pro vás přímo od pěstitele, nejde o průmyslovou skořici.

Má jemnou skořicovou chuť.

Chuť ekvádorské skořice vychází z přítomnosti methylcinamátu a trans-cinnamaldehydu v jejích květech.

 

Je vhodná na rozrušený žaludek a průjem. Indiáni ho využívali na artritidu a křeče. 


  • (> 5 ks) Skladem
89 Kč / ks
Kategorie: Vše
 

V kuchyni se používá skořice na ochucení ovoce, dezertů, sýrových a drůbežích pokrmů, někdy i jehněčího masa. Mletá skořice je typickou součástí pečiva a koláčů s jablky, závinů, jablíček v županu, mléčné rýže, pudinku, cukru na lívance.

 

TIP:

Na domácí lívance je jako dělaný náš BIO třtinový cukr z Kolumbie jemně moučkové struktury smíchaný se skořicí přímo od pěstitele.

Třtinový cukr "panela" z Kolumbie má karamelovo vanilkovou chuť, takže ve spojení s voňavou skořicí obalené lívance chutnají božsky.

Všechny chutě se skvěle doplňují.