DOPRAVA ZDARMA pro ČESKOU REPUBLIKU: již při nákupu nad 1350Kč pro Balíkovnu, při nákupu nad 1500Kč navíc pro Uloženku, Zásilkovnu a Českou poštu při doručení "Na poštu", při nákupu nad 1900Kč pro Českou poštu při doručení "Doporučeně" a "Do ruky". DOPRAVA ZDARMA pro SLOVENSKOU REPUBLIKU: při nákupu nad 1900Kč pro Uloženku a Zásilkovnu, při nákupu nad 2700Kč pro Českou poštu při doručení "standardní/prioritní balík".
Přírodní BIO EU certifikát

Hořká čokoláda 80% BIO řemeslná 50gr

62

BIO Hořká čokoláda řemeslná 80% kakaa 50gr TROPY EKVÁDOR

Váha: 50gr
Složení: 100% BIO kakaová hmota, BIO nerafinovaný třtinový cukr, BIO kakaové máslo
Výživové údaje na 10gr: kalorií 70, tuky 5gr, cholesterol 0mg, sodík 2mg, sacharidy 4gr, proteiny 1gr (vitamin A 4%, vitamin C 2%, vápník 15% a železo 4% denních hodnot založených na dietě o 2000 kalorií)
Minimální trvanlivost do: 18-12-2021
Uchovejte v chladném a suchém místě při teplotě mezi 16-18°C.
Uchovejte v chladném a suchém místě.
Země původu: Ekvádor
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

  • (> 5 ks) Skladem
109 Kč / ks
Kategorie: Superpotraviny
 

BIO Hořká čokoláda řemeslná 80% kakaa 50gr TROPY EKVÁDOR

 

O NAŠÍ ČOKOLÁDĚ

Na našem e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: Cacao Nacional Fino de Aroma.

Pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru v rámci bio zemědělství.

 

VIDEO

Navštivte ve videu našeho pěstitele neprůmyslových BIO kakaových bobů řemeslně zpracovávaných v EKVÁDORU a místo jejich pěstování v tropech Andského pohoří v Ekvádoru:


https://www.youtube.com/watch?v=hIx4fEnD5go

 

čokoláda a kakao

 

Proč máme pro Vás nejlepší kakaové boby na světě?

Existuje několik odrůd kakaových bobů. Odrůda forastero představuje cca 90% veškeré produkce světa, tato odrůda je původem z Jižní Ameriky, pěstuje se hlavně v Africe. Odrůda criollo se pěstuje především ve Střední Americe. Odrůda trinitario/amazonia je kříženec forastero a criollo a tvoří cca 10% produkce. 

Vzácná odrůda Cacao Nacional Fino de Aroma roste v tropech Andského pohoří v Ekvádoru. Je velmi podobná kakau divokého typu z tropů. Odrůda nacional má genetickou linii v období před 5 300 lety sahající k nejstarším známým kakaovým stromům domestikovaným lidstvem. Kakao nacional je velmi rozmanité, neexistuje jeden druh, ale mnoho druhů kakaa. Na farmě kakaových bobů, které Vám nabízíme, roste 34 fenotypů kakaa nacional. Kazdý je odlišný ve své formě, vůni a chuti. To umožňuje řemeslně vyrobit čokoládu plnou v chuti. Kakao, čokoláda a kakaové boby jsou aromatické, mají bohatou vůni a chuť.

 

1B0F8D8A-7D6B-411A-97B7-11AC8CD543F4

 

 

Proč se kakao/čokoláda řadí mezi SUPERPOTRAVINY?

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Kakao obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a vitamínů řady B. Podle vědeckých výzkumů je kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Kakao má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky, často je spojována s láskou, potěšením, uvolněním, antidepresivy a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány vědci, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Kakao obsahuje také theobromin.

 

 Kakaové boby 2

 

JAKÁ JE HISTORIE KAKAA A ČOKOLÁDY?

Kakaové boby (kakao a čokoláda) pochází z Latinské Ameriky a do Evropy byly dovezeny evropskými dobyvateli.

Již několik tisíc let před naším letopočtem se používaly např. jako fermentovaný nápoj. Olmékové, Aztékové a Májové je mimo jiné takto připravovali.

Slovo čokoláda pochází z indiánského jazyka Aztéků nahuatl.

 

E52DEC3E-35D3-4D9F-961F-230A94830C14 D4523063-7118-4A99-9A71-72612F246408 

 

 

JAK JE PŘÍRODNÍ KVALITA A PŮVOD OSVĚDČEN?

BIO CERTIFIKACE je získaná od EVROPSKÉ UNIE.

BEZ KONZERVANTŮ, BEZ REGULÁTORŮ KYSELOSTI, BEZ BARVIV.

logo-bio-produkt-kez 

 

JAK PŘIPRAVIT?

Dospělí i děti budou spokojené s krupicovou kaší s BIO čokoládou a BIO kakaovým práškem, nakonec posypte BIO kakaovými boby.

 

32567D13-4724-44CF-9E49-5249F8CAA4D3

 

Tentokrát si můžete dát BIO čokoládu nebo BIO kakao s banánem a zakysanou smetanou nebo šlehačkou, nakonec posypte BIO kakaovými boby. BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.

Budou Vám chutnat!

E3B79300-AE0A-43A2-BC2E-CE1A127B707C

 

Udělejte radost sobě nebo druhým BIO čokoládou nebo BIO kakaem s banány a vlašskými ořechy!

BIO čokoládu nebo BIO kakao rozpusťte v poměru 1:1 s máslem (např. 40gr čokolády a 40gr másla) ve vodní lázni, aby čokoláda/kakao nepřišly do kontatktu s vroucí vodou.

F89B8FED-9F0B-474F-A291-CCAA6706B79B