DOPRAVA ZDARMA pro ČESKOU REPUBLIKU: již při nákupu nad 1350Kč pro Balíkovnu, při nákupu nad 1500Kč navíc pro Uloženku, Zásilkovnu a Českou poštu při doručení "Na poštu", při nákupu nad 1900Kč pro Českou poštu při doručení "Doporučeně" a "Do ruky". DOPRAVA ZDARMA pro SLOVENSKOU REPUBLIKU: při nákupu nad 1900Kč pro Uloženku a Zásilkovnu, při nákupu nad 2700Kč pro Českou poštu při doručení "standardní/prioritní balík".
Novinka Přírodní BIO EU certifikát

BIO Kakaová dužina 315ml EKVÁDOR

68
Váha: 315ml
Složení: 100% BIO kakaová dužina pasterizovaná
Výživové údaje na 15ml: kalorie 40, tuky 0gr, cholesterol 0mg, sodík 5mg, sacharidy 10gr z toho cukry 8gr, proteiny 0gr
Vhodné užití: do salátů, na maso, do nápojů nealkoholických a alkoholických. V potravinách se může použít místo sójové omáčky.
Minimální trvanlivost do: 12-2021
Uchovejte v chladném a suchém místě 16-18 stupnů C.
Země původu: Ekvádor
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

  • (4 ks) Skladem
249 Kč / ks
Kategorie: Superjídlo
 

BIO kakaovou dužinu jsme pro Vás přivezli přímo z Ekvádoru od pěstitele nejlepšího kakaa na světě: Cacao Nacional Fino de Aroma.

 

Pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru v rámci bio zemědělství.

 

VIDEO

Navštivte ve videu našeho pěstitele neprůmyslových BIO kakaových bobů řemeslně zpracovávaných v EKVÁDORU a místo jejich pěstování v Amazonii Ekvádoru:


https://www.youtube.com/watch?v=hIx4fEnD5go

 

Proč máme pro Vás nejlepší kakaové boby na světě?

Existuje několik odrůd kakaových bobů. Odrůda forastero představuje cca 90% veškeré produkce světa, tato odrůda je původem z Jižní Ameriky, pěstuje se hlavně v Africe. Odrůda criollo se pěstuje především ve Střední Americe. Odrůda trinitario/amazonia je kříženec forastero a criollo a tvoří cca 10% produkce. 

Vzácná odrůda Cacao Nacional Fino de Aroma roste v Amazonii v Ekvádoru. Je velmi podobná kakau divokého typu z Amazonie. Odrůda nacional má genetickou linii v období před 5 300 lety sahající k nejstarším známým kakaovým stromům domestikovaným lidstvem. Kakao nacional je velmi rozmanité, neexistuje jeden druh, ale mnoho druhů kakaa. Na farmě kakaových bobů, které Vám nabízíme, roste 34 fenotypů kakaa nacional. Kazdý je odlišný ve své formě, vůni a chuti. To umožňuje řemeslně vyrobit čokoládu plnou v chuti. Kakao, čokoláda a kakaové boby jsou aromatické, mají bohatou vůni a chuť.

 

čokoláda a kakao

 

Kakaová dužina je sladká až sladkokyselá díky přirozenému obsahu přírodních cukrů.

 

cacao pulpo

 

 

Proč se kakao/čokoláda řadí mezi SUPERPOTRAVINY?

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Kakao obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a vitamínů řady B. Podle vědeckých výzkumů je kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Kakao má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky, často je spojována s láskou, potěšením, uvolněním, antidepresivy a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány vědci, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Kakao obsahuje také theobromin.

 

 Kakaové boby 2

 

 

JAK JE PŘÍRODNÍ KVALITA A PŮVOD OSVĚDČEN?

BIO kakaová dužina JE 100% PŘÍRODNÍ.

logo-bio-produkt-kez BIO CERTIFIKACE je získaná od EVROPSKÉ UNIE

RAW, VEGAN, BEZ LEPKU, BEZ PŘÍDANÝCH CUKRŮ, BEZ KONZERVANTŮ, BEZ REGULÁTORŮ KYSELOSTI, BEZ BARVIV.

 

8583B6A6-33E5-4D65-94D6-F8EDAB878291

 

Lze použít do salátů, na maso, do nápojů nealkoholických a alkoholických. V potravinách se může použít místo sójové omáčky.

5DF0BA4C-61F6-4523-BEFC-53E30E6903B5

 

Kakaová dužina obsahuje mimo jiné hořčík, zinek, vitaminy a vlákninu (např. pektin).

 10512C36-5A01-4C3F-BCFF-D15AB3BD9673